Grillowany ser halloumi z kaszą

Grillowany ser halloumi z kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulgur

    100 g ugotowanej kaszy
  • papryka czerwona

    1/3 pokrojonej w kostkę
  • cebula czerwona

    1/2 pokrojona w kostkę
  • zielona cebulka

  • sok z limonki

    1/2
  • oliwa z oliwek

  • sól morska

  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • papryka wędzona

    1 łyżeczka
  • ser halloumi

    200 g
  • oliwa

  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • oregano świeże

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do głębokiej miski wsyp ugotowaną kaszę bulgur, pokrojoną czerwoną paprykę i czerwoną cebulę oraz drobno pokrojoną zieloną cebulkę, całość dopraw oliwą z oliwek, sokiem z limonki, wędzoną papryką, solą morską i kolorowym pieprzem. Całość dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki.
Na rozgrzanej patelni grillowej połóż ser halloumi i grilluj przez około 3 minuty z każdej strony, smarując od czasu do czasu oliwą z oliwek.
Kiedy ser będzie gotowy, podawaj go na sałatce z kaszy bulgur i delikatnie polej jogurtem greckim.
Doradca Smaku
Jeśli ser hallumi jest zbyt słony po wyjęciu z opakowania, warto go namoczyć w zimnej wodzie przez około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

08.03.2018 19:20
Bardzo lubie grillowane sery. Tak przyrządzony i podany ser na pewno smakuje rewelacyjnie.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat