Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany ser halloumi z kaszą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Grillowany ser halloumi z kaszą bulgur, to super opcja na kolację lub lunch dla miłośników niebanalnych smaków! Jeśli lubisz potrawy bezmięsne, ale pyszne- koniecznie wypróbuj ten przepis!

Składniki:

bulgur 100 g ugotowanej kaszy
papryka czerwona 1/3 pokrojonej w kostkę
cebula czerwona 1/2 pokrojona w kostkę
zielona cebulka
sok z limonki 1/2
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
ser halloumi 200 g
oliwa
jogurt grecki 2 łyżki
oregano świeże

Porada

Jeśli ser hallumi jest zbyt słony po wyjęciu z opakowania, warto go namoczyć w zimnej wodzie przez około 15 minut.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany ser halloumi z kaszą

Do głębokiej miski wsyp ugotowaną kaszę bulgur, pokrojoną czerwoną paprykę i czerwoną cebulę oraz drobno pokrojoną zieloną cebulkę.

Całość dopraw oliwą z oliwek, sokiem z limonki, wędzoną papryką, solą morską i kolorowym pieprzem.

Całość dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki.

Na rozgrzanej patelni grillowej połóż ser halloumi i grilluj przez około 3 minuty z każdej strony, smarując od czasu do czasu oliwą z oliwek.

Kiedy ser będzie gotowy, podawaj go na sałatce z kaszy bulgur i delikatnie polej jogurtem greckim.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 08.03.2018 19:20
Bardzo lubie grillowane sery. Tak przyrządzony i podany ser na pewno smakuje rewelacyjnie.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak