Gryczanówki

Gryczanówki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt.
  • musztarda

    1 łyżka
  • parmezan

    2 łyżki
  • twaróg

    125 g
  • boczek

    3 platry
  • szynka

    3 platry
  • kasza gryczana

    125 ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zeszklić cebulę na oliwie, dodać wędlinę, pokrojoną w kostkę, pod koniec smażenia, razem z ziołami. Twaróg rozgnieść, wymieszać dobrze z kaszą, zeszkloną cebulą, musztardą, parmezanem i doprawić do smaku solą i pieprzem, wyrobić na gładką masę. Gdyby masa była zbyt sucha, można dodać odrobinę więcej musztardy. Uformować niewielkie kotleciki i schłodzić na natłuszczonej folii ok. 20-30 min w lodówce. Smażyć na oleju na złoto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jolaxa

03.07.2011 17:37
pycha

stokrotka

24.02.2011 09:20
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat