Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczanówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt.
musztarda 1 łyżka
parmezan 2 łyżki
twaróg 125 g
boczek 3 platry
szynka 3 platry
kasza gryczana 125 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczanówki

zeszklić cebulę na oliwie, dodać wędlinę, pokrojoną w kostkę, pod koniec smażenia, razem z ziołami. Twaróg rozgnieść, wymieszać dobrze z kaszą, zeszkloną cebulą, musztardą, parmezanem i doprawić do smaku solą i pieprzem, wyrobić na gładką masę. Gdyby masa była zbyt sucha, można dodać odrobinę więcej musztardy. Uformować niewielkie kotleciki i schłodzić na natłuszczonej folii ok. 20-30 min w lodówce. Smażyć na oleju na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 03.07.2011 17:37
pycha
stokrotka 24.02.2011 09:20
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak