Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bananowo czekoladowe muffinki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 1 szkl
mąki pszennej 1 szkl
płatków owsianych 1/2 szkl
cynamonu 2 łyżeczki
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
soli 1/2 łyżeczki
posiekanych orzechów 1/4 szkl
brązowego cukru 1/2 szkl
jajko 2
ekstraktu wanilii 1 łyżeczka
podrobnionej rozkruszonej czekolady 2 łyżki
maślanka 1 i 1/4 (niskotłuszczowa)
olej roślinny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bananowo czekoladowe muffinki

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Przygotować i rozłożyć 12papierowe papilotki tzn. takie papierowe miseczki na ciasteczka. W mikser stojący, połączyć wszystkie mąki, płatki owsiane, mielony cynamon, proszek do pieczenia, sody, soli i tłuczone banany i mieszać na niskiej prędkości do 2 minut. Dodać orzechy, brązowy cukier, olej roślinny, jaja i obniżonej zawartości tłuszczu maślanki i mieszać do 2 minut na średniej szybkości. Dodać ekstrakt waniliowy i mieszać, aż będą dobrze połączone. Ponakładać ciasto do papilotek. Posypać czekoladowymi okruchami. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut. Gdy babeczki są pieczone przez usunie je z pieca i niech ostygną. Podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak