Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciacho czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier
syrop klonowy
miód
kakao naturalne
czekolada gorzka
mąka
proszek do pieczenia
burak ćwikłowy
olej słonecznikowy
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ciacho czekoladowe

Cukier,syrop i miód mieszamy do tego wbijamy jajka, kakao, połączoną i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. do tego dodajemy startego na tartce całkiem sporego buraka ćwikłowego (zamiast masła spulchnia ciasto) i odrobinę oleju. to szybko do piekarnika na godzinę na 140 stopni. Ciasto przekroić na pół w środek jak i na zewnątrz polać roztopioną gorzką czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 05.08.2011 13:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak