ciacho czekoladowe

ciacho czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

  • syrop klonowy

  • miód

  • kakao naturalne

  • czekolada gorzka

  • mąka

  • proszek do pieczenia

  • burak ćwikłowy

  • olej słonecznikowy

  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier,syrop i miód mieszamy do tego wbijamy jajka, kakao, połączoną i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. do tego dodajemy startego na tartce całkiem sporego buraka ćwikłowego (zamiast masła spulchnia ciasto) i odrobinę oleju. to szybko do piekarnika na godzinę na 140 stopni. Ciasto przekroić na pół w środek jak i na zewnątrz polać roztopioną gorzką czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

05.08.2011 13:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat