Tarta z zielonymi szparagami

Tarta z zielonymi szparagami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser cheddar

    100 g
  • skórka z cytryny

    1/6
  • sól morska

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • jajka

    4
  • śmietana słodka

    100 ml (30%)
  • ciasto francuskie

    1
  • szparagi zielone

    7
  • pomidorki koktajlowe

    3
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do miski dodaj: starty ser cheddar, 4 jajka, słodką śmietankę, skórkę z cytryny i dopraw solą morską, pieprzem i oregano. Mieszaj dokładnie, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą. W wysokim naczyniu żaroodpornym wyłóż starannie ciasto francuskie, uważaj, żeby nie zrobić w nim żadnej dziury.
Następnie wlej masę jajeczną i ułóż na niej zielone szparagi i koktajlowe pomidorki.
Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Kiedy tarta nabierze złotego koloru, jest już gotowa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

01.03.2018 10:21
Pięknie się prezentuje : )

Babeczka35

01.03.2018 08:18
Tak wiosennie :)

Jagódka17

28.02.2018 16:22
wygląda wspaniale

Bożena Matuszczyk

28.02.2018 12:22
Bardzo smacze danie na szybki obiadek;)

Patrycja33

28.02.2018 11:24
szybki i smaczny pomysł na obiad:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat