Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek tuńczyka z kaszą i olejem pistacjowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 400-500 g steku
sos sojowy 3 łyżki
cukier palmowy 2 łyżki
Kasza burgul 100 g
masło 1/2 łyżki
roszponka 2 garści
pieprz zielony w zalewie 1 łyżka
olej 50 ml (z pistacji)
miód 1 łyżka
pistacje

Przepis i sposób przygotowania na: Stek tuńczyka z kaszą i olejem pistacjowym

Stek przez kilka godzin marynujemy w sosie sojowym wymieszanym z cukrem palmowym.

Kaszę gotujemy na sypko, dodajemy odrobinę masła dla aromatu.

Olej mieszamy z miodem, polewamy nim roszponkę.

Stek grillujemy przez 2-3 min z każdej strony. Kroimy na plastry.

Podajemy z posiekanymi pistacjami i marynowanym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 28.02.2018 16:24
danie idealne dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak