Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wołowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 600 g,
jajko 1 szt,
żółtko jajek 1 szt,
musztarda 2 - 3 łyżki,
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
cebula 1 duża,
ogórki kiszone 3 szt,
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy

Wołowinę dokładnie oczyść ,zmielic w maszynce do miesa.
Do zmielonego mięso dodac musztarde , jajko i żółtko , obraną , drobno pokrojoną cebule.
Doprawic do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem oraz przyprawą w płynie.
Całośc dokładnie wymieszac do połączenia składników.
Ogórki pokroic w kostkę.
Na szklany półmisek wyłóżyc tatar, dookoło ułożyc pokrojone ogórki.
Udekorowac natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 18:31
dla smakoszy.
hanbes 27.02.2018 17:14
Super danie! Wspaniały dodatek do mocnych alkoholi a poza tym pięknie przystrojone.... Naprawdę ślinka cieknie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak