Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kaszy manej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1 szkl,
cukier 3/4 szkl,
mleko 1 litr,
aromat rumowy kilka kropli,
herbatniki
galaretka wiśniowa 2 op,

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kaszy manej

Czerwone wiśniowe galaretki rozpuszczamy w 900 ml gorącej wody,mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia.
Do garnka wlewamy mleko, dodając masło i cukier.
Całość podgrzewamy do zagotowania.
Gdy mleko zagotuje się wsypujemy wolniutko cienką strużką kaszę mannę, cały czas mieszając.
Gotujemy tak długo aż kasza mocno zgęstnieje.
Średniej wielkości blaszke wykładamy folią spożywczą, a następnie na spód układamy herbatniki.
Na herbatniki przekładamy gorącą kaszę , wyrównujemy powierzchnię i zostawiamy do wystudzenia.
Wierzch ciasta zalewamy tężejącą galaretką i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Na ciasto można ułożyc owoce i dopiero zalac galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 18:31
na pewno jest smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak