Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremowy barszcz warzywny na szybko...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zupa - w opisie

Przepis i sposób przygotowania na: kremowy barszcz warzywny na szybko...

Kroki postępowania

1

składniki: buraki ugotowane 3/4 kg, wywar z buraków ok. 2 litry, włoszczyzna 1 pęczek, ziemniaki 6 sztuk, smalec 1/4 kostki, woda 1,5 litra, kostka rosołowa 1 sztuka, groszek konserwowy 1 puszka, papryka chili 3/4 łyżeczki, ocet jabłkowy 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, majeranek 2 łyżki, jajka na twardo ugotowane - ile potrzeba, śmietana 12% - ile potrzeba
Krok 1 - kremowy barszcz warzywny na szybko... foto
2
buraki obrane ugotować w szybkowarze 40 minut: buraki czerwone 1,5kg, woda 2 litry, po ugotowaniu buraki wyjąć , wystudzić i połowę ilości pokroić w kawałki, pozostałe buraki utarłam do ćwikły i resztki nie starte do zupy dałam

na smalcu podsmażyć włoszczyznę startą w rozdrabniaczu (użyłam zamrożonej, lubię mieć zawsze startą włoszczyznę w zamrażalniku) razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami z 5 minut mieszając
Krok 2 - kremowy barszcz warzywny na szybko... foto
3
wlać wodę, dodać kostkę rosołową i gotować na średnim ogniu z 15 minut

wlać wywar z buraków, ocet jabłkowy, wsypać pokrojone buraki, groszek z puszki z zalewą, majeranek, do smaku dodać kucharka i z 10 minut gotować na mniejszym ogniu

blenderem zmiksować zupę , podać z jakiem na twardo i śmietaną - takie zupy na szybko i bezmięsne bardzo lubimy i są dla nas odpowiednie, wystarczy mieć warzywa, okrasę lub smalec,olej i główny składnik baza..........SMACZNEGO!!!
Krok 3 - kremowy barszcz warzywny na szybko... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak