Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinakowo-ryżowa zupa kremowa...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zupa - w opisie

Przepis i sposób przygotowania na: szpinakowo-ryżowa zupa kremowa...

Kroki postępowania

1
składniki: woda 3 litry, włoszczyzna 1/2 pęczka, ryż 1 szklanka, kostka rosołowa 1 sztuka, szczaw świeży 4 pęczki, serek topiony 2 kostki, kucharek + pieprz mielony - do smaku, śmietana 12% 200 gram
Krok 1 - szpinakowo-ryżowa zupa kremowa... foto
2
wodę zagotować z kostką rosołową, wsypać włoszczyznę, ryż i gotować do miękkości ryżu, dodać 2 kostki serka topionego

liście szpinaku dokładnie opłukać pod zimną wodą, dodać je do wywaru, gotować z 10 minut na mniejszym ogniu
Krok 2 - szpinakowo-ryżowa zupa kremowa... foto
3
do smaku dodać kucharka, pieprz czarny mielony, wlać śmietanę i krótko zagotować, zupę blenderem zmiksować - bardzo smaczna, sycąca na maśle zupa ze szpinakiem, można użyć również zamrożonego szpinaku i ziemniaków zamiast ryżu.........SMACZNEGO!!!
Krok 3 - szpinakowo-ryżowa zupa kremowa... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hanbes 27.02.2018 17:19
No fakt, bardzo ciekawy przepis. Mimo iż nie jestem jaroszem ale od czasu do czasu lubię takie kremowe zupki. Poza tym zaintrygował mnie ten szpinak. Ha! Więc mam coś już na jutro... :-))
Jagódka17
Jagódka17 27.02.2018 13:24
Świetna i jaka wiosenna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak