Wątróbka z ryżem

Wątróbka z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    100 g
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • mąka

  • tłuszcz do smażenia

  • ryż

    1 (w torebkach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Ugotowany ryż wysypać do garnka.
Wątróbkę opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, panierować w mące i smażyć na tłuszczu z obu stron.
Pod koniec smażenia, dodać sól i pieprz.
Wątróbkę dodać do ryżu.
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, udusić na tłuszczu, dodać do wątróbki i ryżu, wymieszać.
Podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Gosia32

30.03.2011 08:53
Dawno nie jadłam wątróbki,mniam;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat