Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 100 g
cebula 1 szt
sól
pieprz
mąka
tłuszcz do smażenia
ryż 1 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z ryżem

Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Ugotowany ryż wysypać do garnka.
Wątróbkę opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, panierować w mące i smażyć na tłuszczu z obu stron.
Pod koniec smażenia, dodać sól i pieprz.
Wątróbkę dodać do ryżu.
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, udusić na tłuszczu, dodać do wątróbki i ryżu, wymieszać.
Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 30.03.2011 08:53
Dawno nie jadłam wątróbki,mniam;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak