Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki na ciepło

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
olej rzepakowy 50 ml
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżka
oregano 1 łyżka
sól i pieprz
cebula 1 szt
olej rzepakowy 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
sezam 3 łyżki
ocet ryżowy 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki na ciepło

Buraki obieramy, kroimy w kostkę. Mieszamy z olejem i przyprawami, układamy na blaszce i zapiekamy 40 min w temperaturze 180°C.

No i tak zrobiliśmy, i zostało… więc

Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulę, dodajemy buraki, posiekany czosnek i sezam. Lekko podsuszamy w occie ryżowym. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak