Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy (dowolne) 500 g
sól (opcjonalnie)

Przepis i sposób przygotowania na: Masło orzechowe

Orzechy prażymy przez chwilę na suchej patelni lub w piekarniku (kupując orzechy prażone tą czynność pomijamy).

Wrzucamy je do blendera kielichowego lub większego malaksera i blendujemy ok. 10-15 minut lub do czasu utworzenia masła o pożądanej przez nas konsystencji.

Opcjonalnie solimy do smaku, aby uzyskać solone masło orzechowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak