Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z kaszanką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 480 g
mięso mielone drobiowe 600 g
cebula czerwona 2 większe
jabłko 1 spore
jajko 2 sztuki
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz
Czosnek staropolski Prymat
koper świeży kilka gałązek
siemię lniane

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z kaszanką

Mięso doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem staropolskim.
Cebule grubo siekamy i podsmażamy na maśle.
Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Do mięsa dodajemy jajka, cebulę i jabłko.
Wszystko dokładnie mieszamy.

Keksówkę 22 X 9 cm odrobinę natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Na spód foremki wykładamy część masy mięsnej, a na niej układamy kaszankę pozbawioną jelita. Odrobinę dociskamy, po bokach układamy gałązki koperku i przykrywamy pozostałą częścią mięsa. Wierzch wyrównujemy, posypujemy bułką tartą i siemieniem lnianym.

Pieczeń wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak