Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w kaszance

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki ( kurze lub przepiórcze )
kaszanka 400 g
pieprz
masło 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w kaszance

Jajka ugotuj, przestudź i obierz.

Kaszankę obierz z osłonek i drobno pokrój . Przesmaż z masłem, dopraw pieprzem i odstaw do lekkiego wystygnięcia.
Potem każde jajko obłóż masą z kaszanki. Wstaw do zamrażarki na pół godziny.
Po tym czasie obtocz w mące, jajku i tartej bułce, a następnie usmaż w głębokim oleju do uzyskania złocistego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak