Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z indyka w porach i kukurydzy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z indyka 5 sztuk
sól
pieprz
mąka do panierowania
olej do smażenia
śmietana 30% 350 ml
por (biała część) 1 sztuka
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
koper świeży 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z indyka w porach i kukurydzy

Kawałki mięsa przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Panierujemy w mące i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

Por kroimy w półplastry i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju razem z odrobiną soli.

Gdy por lekko zmięknie zalewamy go śmietaną oraz dodajemy kukurydzę.

Zagotowujemy, po czym przygotowanym sosem zalewamy wcześniej usmażone mięso i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.

Pod koniec duszenia dodajemy posiekany koperek i doprawiamy sos do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 26.02.2018 16:12
bardzo ciekawe smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak