Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto „Kuszące orzeźwienie ”
Warstwa jogurtowa: Galaretki rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy. Jogurt miksujemy z cukrem pudrem. Następnie do jogurtu stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy. Gdy masa zgęstnieje to wylewamy ją na gotowy biszkopt.
Mus truskawkowy: Truskawki wkładamy do garnka, stawiamy na palnik i gotujemy do momentu aż będą miękkie i zaczną się rozpadać. Następnie owoce miksujemy blenderem na gładki mus. Powinniśmy otrzymać 5 szklanek musu. Do zmiksowanych truskawek dodajemy galaretki oraz żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Mus odstawiamy w zimne miejsce do zgęstnienia. Następnie równomiernie go rozprowadzamy na zastygniętej warstwie jogurtowej.
Bita śmietana: Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy śnieżkę w proszku i miksujemy do połączenia składników. Wierzch ciasta dekorujemy bitą śmietaną za pomocą szprycy i posypujemy startą czekoladą.
Smacznego:)