Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe placuszki z natką pieteruszki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt,
jajko 1
żółtko jajek
mąka pszenna 3 łyżki,
majonez 2 łyżki,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
ząbki czosnku 2
sól i pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe placuszki z natką pieteruszki

Filet z kurczaka po oczyszczeniu i umyciu pokroić w kostkę( nie za dużą).
Posypać przyprawami , dodać mąkę, majonez, jajko oraz pokrojone drobniutko 2 ząbki czosnku.
Całość dobrze wymieszać i odstawić na 20 -30 minut .
Następnie kłaść ciasto porcjami na rozgrzany dobrze tłuszcz i smażyć małe placuszki na złoty kolor z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 13:11
super placki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak