Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka śledziowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 3 sztuki 330-350 g
jabłko kwaśne 2 sztuki
cebula biała 1,5
natka pietruszki pęczek
rodzynki 3 łyżki
żurawina suszona 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1,5 łyżki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka śledziowa

Rodzynki i żurawinę moczymy w gorącej wodzie, gdy lekko napęcznieje, odcedzamy z wody.
Filety rybne płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Jabłka obieramy i kroimy w podobną kostkę jak śledzie.
Rybę i jabłka mieszamy w misce, posypujemy posiekaną natką pietruszki i pieprzem.
Dodajemy posiekaną cebulę, żurawinę z rodzynkami, mieszamy. Całość doprawiamy majonezem i musztardą, mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 22.02.2018 14:28
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak