Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
margaryna 1 łyżka
jaja 2 sztuki
cukier 1 łyżka
mąka 1 kg
sól
drożdże 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki drożdżowe

Mleko podgrzać. Margarynę roztopić. Drożdże utrzeć z cukrem. Do mleka dodać margarynę, drożdże i robite jaja, sól i mąkę. Odstawić do wyrośnięcia. Formować bułki. Piec w temperaturze 200 stopni około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 28.05.2012 22:51
dobre
kamyk 14.04.2012 22:05
pyszne są takie bułeczki
Fiffi 09.03.2012 23:20
lubię takie
Sylwia56
Sylwia56 10.02.2012 12:31
pycha
kriso 19.01.2012 19:11
dobre pieczywo
BARBARA41
BARBARA41 07.11.2010 20:50
szybkie
iwona332 09.09.2010 00:09
super - pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak