Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z piekarnika z chrupiącą skórką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt,
olej 2 łyżki,
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z piekarnika z chrupiącą skórką

Udka kurczaka myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym a następnie nacieramy oliwą i przyprawami.
Odkładamy na godzinę w chłodne miejsce.
Po tym czasie udka wkładamy na rozgrzane masło klarowne i podsmażamy z każdej strony na rumiano.
Podsmażone udka wkładamy do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem w którym sie podsmażały , wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i pieczemy do miękkości mięsa , podlewając od czasu do czasu bulionem lub gorącą wodą albo sosem wytworzonym podczas pieczenia.
Podajemy do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 13:10
dobre mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak