Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna panierowana w mące

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 500 g,
sól i pieprz
sok z cytryny
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
mąka pszenna do panierowania,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna panierowana w mące

Rybę dokładnie oczyścić a następnie pokroić na kawałki , skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 - 20 minut.
Po tym czasie osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć pieprzem , lekko solą oraz przyprawą do ryb.
Na talerz wsypać mąkę a w misce rozbełtać jajka.
Część ryby panierować tylko w mące a część najpierw w jajku a następnie w mące.
Na głębszej patelni rozgrzać olej(pamiętajmy że olej ma być dobrze rozgrzany), włożyć kawałki ryby i smażyć z obu stron do zrumienienia. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 13:09
dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak