Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    5 szklanek
  • jajka

    5 sztuk
  • sok z cytryny

    5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ryż

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion należy zagotować, na gotujący się bulion wsypać ryż i gotować go na małym ogniu. Jajka roztrzepać w miseczce z sokiem z cytryny, solą i pieprzem, ciągle roztrzepując dodać szklankę gorącego bulionu, roztrzepać do momentu połączenia się jajka z bulionem, jajka przelać do bulionu ciągle go mieszając, żeby jajka równomiernie się z nim połączyły. Zupę podgrzać i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

07.06.2013 21:08
super pomysł

ben-ka

13.11.2011 07:56
Ja też nie gotowałam i nie jadłam zupy cytrynowej.....

bercik1

02.07.2011 16:06
Nie jadłem

aga130982

31.08.2010 20:46
ciekawa zupa

Ewa111

31.08.2010 19:39
nigdy takiej zupy nie jadłam ,wypróbuję

Iwusia

31.08.2010 18:06
bardzo fajna zupka :)

Margo1

31.08.2010 09:40
nie próbowałam jeszcze

IZABELA29

31.08.2010 09:17
ciekawa zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat