Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 5 szklanek
jajko 5 sztuk
sok z cytryny 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Bulion należy zagotować, na gotujący się bulion wsypać ryż i gotować go na małym ogniu. Jajka roztrzepać w miseczce z sokiem z cytryny, solą i pieprzem, ciągle roztrzepując dodać szklankę gorącego bulionu, roztrzepać do momentu połączenia się jajka z bulionem, jajka przelać do bulionu ciągle go mieszając, żeby jajka równomiernie się z nim połączyły. Zupę podgrzać i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.06.2013 21:08
super pomysł
ben-ka 13.11.2011 07:56
Ja też nie gotowałam i nie jadłam zupy cytrynowej.....
bercik1 02.07.2011 16:06
Nie jadłem
aga130982 31.08.2010 20:46
ciekawa zupa
Ewa111 31.08.2010 19:39
nigdy takiej zupy nie jadłam ,wypróbuję
Iwusia 31.08.2010 18:06
bardzo fajna zupka :)
Margo1 31.08.2010 09:40
nie próbowałam jeszcze
IZABELA29 31.08.2010 09:17
ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak