Przepis i sposób przygotowania na: Keks na białkach
Sok z pomarańczy łączymy stopniowo z cukrem pudrem i intensywnie mieszamy łyżką. Następnie ostygnięte ciasto polewamy lukrem.
przepis zaczerpnięty ze strony www.blogotowanie.blox.pl
mąka pszenna | 2,5 szklanki |
białko | 1 szklanka |
cukier | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mleko | 0,5 szklanki |
olej | 1 szklanka |
orzechy włoskie | 1 szklanka |
żurawina suszona | 0,5 szklanki |
rodzynki | 0,5 szklanki |
skórka pomarańczowa | 1 łyżeczka |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
cukier puder | 3/4 szklanki |
sok z pomarańczy | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: