Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w szynce szwarcwaldzkiej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 3 szt,
szynka 1 op. szwarcwaldzka
ser żółty 50 g,
masło klarowane 2 łyżki,
sałata masłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w szynce szwarcwaldzkiej

Parówki obieramy z błonek, a następnie przecinamy wzdłuż.
Do przeciętych parówek wkładamy paski sera żółtego i owijamy szynką szwarcwaldzką.
Gotowe przygotowane parówki wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z każdej strony.
Usmażone parówki przekładamy na talerz obłożony sałatą zieloną.
Podajemy gorące zaraz po usmażeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 13:09
prosto i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak