Frittata z cukinią i cząbrem

Frittata z cukinią i cząbrem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt. (duże)
  • mleko 2 %

    4 łyżki
  • cukinia

    40 g
  • cebula

    20 g
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • posiekany szczypiorek

    1 szczypta
  • cząber

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do małego naczynia żaroodpornego wbijamy jajka i roztrzepujemy je z mlekiem, cząbrem i pieprzem. Na patelnię grillową wrzucamy pokrojoną w plastry cukinię i cebulę. Po podsmażeniu kroimy je drobno i dodajemy do naczynia z jajkami. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180˚C około 20 minut, aż jajka się zetną. Gotowe danie polewamy łyżką jogurtu wymieszanego ze szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka17

19.02.2018 17:59
zapowiada się pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat