Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze świeżej kapusty po rosyjsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 średniej główki
seler naciowy 3 łodygi
marchew 2 szt
cebula 1 szt
rzepa 1 szt
jabłko kwaśne 3 szt
bulion wołowy 1 l
masło 3 łyżki
kwas z ogórków 1/2 szklanki
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
koperek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze świeżej kapusty po rosyjsku

Łodygi selera, marchew oraz rzepę obrałem, pokroiłem w słupki, a obraną cebulę w dużą kostkę. Warzywa obsmażyłem na maśle, przełożyłem do garnka, zalałem bulionem i szklanką wody, gotowałem 30 minut.

Poszatkowaną kapustę dodałem do gotującej się zupy. Dodałem pieprz, ziele angielskie, sól, i liść laurowy. Gotowałem kilka minut. W międzyczasie obrałem jabłka, wypestkowałem, pokroiłem w drobną kostkę, dołożyłem do zupy.

Gotowałem kapuśniak jeszcze 10 minut. Pod koniec gotowania wlałem do niej kwas ogórkowy, zagotowałem. Podałem z razowym chlebem. Przed podaniem posypałem posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 19.02.2018 18:00
jak zawsze ciekawie i pysznie
hanbes 19.02.2018 06:58
Bardzo ciekawy pomysł z tą rzepą, jabłkiem i kwasem ogórkowym... Fajny pomysł i na pewno wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak