Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z sarniną i prawdziwkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

kapusta kiszona 500 g
kapusta biała 500 g
sarnina 500 g
prawdziwki 300 g (mrożone)
woda zimna 500 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przyprawy

Cynamon cały Prymat 1 cm
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kminek Prymat 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
anyż 1 gwiazdka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z sarniną i prawdziwkami

Mięso kroimy w kostkę, lekko podsmażamy, dodajemy kapustę kiszoną i przyprawy (uprzednio zmielone). Zalewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 1 godzinę. Następnie dodajemy poszatkowaną słodką kapustę, posiekaną natkę, koncentrat pomidorowy, grzyby i dusimy na małym ogniu do miękkości słodkiej kapusty.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak