Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszna pianka budyniowa z białek z musem truskawkowym na deser...

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 10 sztuk "L"
cukier puder 1,5 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
woda zimna 8 łyżek
ocet 10 % 3 łyżeczki
budyń śmietankowy 2 opakowania
truskawki świeże 1/2 kg/mrożone
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pyszna pianka budyniowa z białek z musem truskawkowym na deser...

odmrożone lub świeże białka umieścić w misie robota kuchennego (białka zawsze ubijam o temperaturze pokojowej), końcówką do ubijania ubijać białka na sztywno, gdy zacznie tworzyć się piana małymi porcjami w trakcie ubijania dodawać: zimną wodę, cukier puder, ocet oraz cukier wanilinowy

przed końcem ubijania piany dodać porcjami budynie i na małych obrotach wmieszać w pianę nie za długo

forma 25x25 cm wyłożona papierem do pieczenia, pianę delikatnie przełożyć do formy (po ubiciu piana powinna być od razu włożona do piekarnika), piekarnik nagrzany na 150C, grzanie góra/dół, piec około 50 minut, pod koniec można nakryć papierem do pieczenia aby wierzch za mocno się nie przypiekł, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika

truskawki świeże lub odmrożone w blenderze zmiksować z cukrem pudrem, porcję pianki polać musem truskawkowym - pyszny deser z białek z musem truskawkowym szybko znika z talerza..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak