Przepis i sposób przygotowania na: Tropikalne babeczki owsiane z kokosowym kawiorem
Pieczemy 25 minut w 170 stopniach, a następnie studzimy.
Ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną razem z bananem umieszczamy w malakserze i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowanym kremem napełniamy korpusy babeczek.
Mango i ananasa kroimy w drobną kostkę i wykładamy na wierzch.
Mleko kokosowe razem z agarem doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 1 minutę cały czas mieszając. Odstawiamy na 2 minuty, a następnie płynem napełniamy strzykawkę i upuszczamy delikatnie krople na schłodzony olej. Jeśli mleko zrobi się zbyt gęste ponownie je podgrzewamy i powtarzamy czynność. Olej z gotowym kawiorem przelewamy przez sitko (olej można dowolnie potem wykorzystać) i płuczemy kuleczki pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem i wykładamy na wierzch babeczek.