Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 25 dkg
żółtka jaj 4
drożdże świeże 2 dkg
mleko 0,25 l

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki

Rozbić mąkę z mlekiem i drożdżami. Gdy drożdże ruszą, wbić 4 żółtka, dodać masło cukier, trochę soli, wymieszać dobrze, dać podrosnąć. Wtedy łyżką kłaść na gorącą oliwę okrągłe placuszki. Wyjmować łyżką cedzakową, żeby oliwa dobrze osiąkła. Posypac cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kielcok1 15.12.2011 16:31
moje ulubione
rakow2
rakow2 10.05.2011 14:44
czasem takie robię
kokos987 17.12.2010 09:34
spoczko
Joanna120 11.12.2010 20:19
puszyste i pyszne
stokrotka 24.11.2010 20:48
ja też takie lubię
Krzysztof42 02.10.2010 10:02
racuszki zawsze smakują
Patrycja40 17.06.2010 08:56
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak