Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem pieczarkowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Naleśniki

mleko 2,5 szkl
jajko 1 szt
mąka 2 szkl
olej 2 łyżki
sól szczypta

Farsz

pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
olej 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
ząbki czosnku 2 szt
ser żółty 10 dag
śmietana 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem pieczarkowym

Składniki na ciasto wymieszać mikserem na gładką masę. Na patelni o średnicy 26 cm rozgrzać tłuszcz, wylać porcję ciasta i usmażyć naleśniki. Pieczarki, cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem i podsmażyć na oleju do miękkości. Do podsmażonych pieczarek dodać starty na tarce o dużych oczkach ser, śmietanę oraz koncentrat pomidorowy. Farsz dokładnie wymieszać i w razie potrzeby doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Naleśniki posmarować farszem, zwinąć i wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i zapiekać około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak