Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa ze śmietaną i makaronem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pieczarki 500 g,
bulion 1,5 litra mięsny,
masło klarowane 2 łyżki,
marchewka ugotowana 1 szt,
cebula 1 szt,
śmietana 30% 150 ml,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
mąka pszenna 2 łyżki,
natka pietruszki

dodatkowo;

makaron świderki 250 g,

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa ze śmietaną i makaronem

Pieczarki obrać , oczyścić , pokrajać w półplasterki , usmażyć razem z obraną pokrojoną cebulką.
Usmażone pieczarki zalać ugotowanym wcześniej bulionem i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 - 20 minut.
Następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z niewielką ilością gorącej zupy oraz z dodatkiem mąki, chwile pogotować dodać marchewkę.
Doprawić do smaku.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki( może być suszona).
Gotową , gorącą zupą zalać ugotowany rozłożony na talerzu makaron u mnie świderki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 13:06
dobra zupa.
Jagódka17
Jagódka17 15.02.2018 13:44
moja ulubiona zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak