Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z warzyw

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
bób 200 g (ugotowanego)
pomidory krojone z puszki 1 puszka
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
olej 1 łyżka
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z warzyw

Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek siekamy, podsmażamy na oleju, aż cebula będzie szklista, podlewamy wodą i dodajemy pokrojone w kawałki marchewki. Dusimy na wolnym ogniu, aż marchew będzie na pół miękka.

W międzyczasie ugotowany bób obieramy z łupin.

Do cebuli z marchewką dodajemy krojone pomidory i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusimy jeszcze przez chwilkę, po czym dodajemy obrany bób, kukurydzę i pokrojoną w kostkę cukinię.

Podgrzewamy do czasu, aż cukinia zmięknie, a następnie doprawiamy do smaku solą i lubczykiem.

Podajemy z pieczywem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak