Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z kością

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab z kością 2 szt,
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
jajko 2
mleko 1/5 szkl,
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka pszenna 2 łyżki do panierki
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z kością

Schabowy po oczyszczeniu rozbijamy tłuczkiem przez folie.
Po rozbiciu nacieramy przyprawami.
Tak schabowy panierujemy w rozbełtanym jajku z dodatkiem mleka a następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki.(można najpierw panierować w mące jajku i bułce tartej).
Tak przygotowany schabowy smażymy na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony na złoty kolor.
Ja mocniej podpiekłam bo tak spieczony schabowy lubi mój mąż.
Podajemy z ziemniaczkami oraz z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 13:05
dobre mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak