Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone podudzia z borowikami Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 8 szt bez skóry
borowiki 400 g świeże
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
rosół 1 szk
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone podudzia z borowikami Zewy

W szerokim rondlu roztopić masło.
Umyte i osuszone podudzia podsmażyć, dodać cebulę przekrojoną na pół i chwilę smażyć.
Podlać rosołem i dusić 15 minut.
Potem dodać pokrojone prawdziwki, dodać do smaku przyprawy i dusić jeszcze około 20 minut do miekkości podudzi.
W miarę potrzeby jeszcze doprawić i podawać na przykład z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak