Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso na wywar
pieczarki 300-400 gram
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
por (biała część) 1/2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
sól i pieprz
śmietana
makaron
olej do smażenia

Porada

Zupa jest pyszna i dzięki podsmażonym pieczarkom - bardziej aromatyczna. Ilość makaronu wedle gustu.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Ugotować wywar mięsny z dodatkiem listków laurowych, ziela angielskiego i soli.
Dodać pokrojone warzywa (marchewkę, pietruszkę, pora oraz selera).
Całość gotować do miękkości.
W międzyczasie pieczarki należy obrać, umyć i pokroić w paseczki, natomiast cebulę drobno posiekać.
Pieczarki z cebulą podsmażyć na maśle, a następnie przełożyć do zupy - około 10-15 minut przed końcem jej gotowania.
Kilka minut później wrzucić makaron lub ugotować go osobno w osolonej wodzie.
Można go dodać na końcu albo umieścić w miseczkach i zalać go już gotową zupą.
Zupę zabielić śmietaną, ewentualnie rozpuścić w niej serek topiony i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 18:34
dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak