Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane serem, schabem i cebulką Zewy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12 szt dużych
ser żółty 250 g
Cebulka smażona Prymat 1/2 szk
schab 100 g suszony
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane serem, schabem i cebulką Zewy


Z oczyszczonych pieczarek usunąć trzonki i lekko.
Pieczarki posolić.
Połowę trzonków i ser zetrzeć na tarce a schab pokroić w plasterki i potem na paseczki.
Pokrojone składniki umieścić w miseczce, dodać cebulkę i przyprawy do smaku i wymieszać nadzienie.
Potem farsz rozdzielić napełniając nim każdą pieczarkę, ukladać ja na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczarki piec około 30 minut w 200 stopniach.
Podawać na gorąco jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 12.02.2018 21:04
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak