Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z soczewicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

makaron spaghetti 250 g
soczewica czerwona 150 g
pieczarki 200 g
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 1 sztuka
passata pomidorowa 350 g
olej 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka

Dodatkowo

woda do gotowania
ser żółty starty do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z soczewicą

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Soczewicę gotujemy al dente, odsączamy i odstawiamy.

W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki i odparowujemy je. Następnie dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną w plastry papryczkę chili, chwilę razem podgrzewamy, po czym dodajemy passatę i ugotowaną wcześniej soczewicę.

Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i lubczykiem.

Mieszamy z wcześniej ugotowanym makaronem i podajemy oprószone startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak