Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegański sernik z orzechów nerkowca na daktylowym spodzie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Tortownica o średnicy 16 cm, spód

daktyle 200 gram
mąka z orzechów nerkowca 200 gram

Masa

orzechy nerkowca 200 gram
mleko kokosowe 150 ml
syrop z agawy 3 łyżki
olej kokosowy 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki

Porada

Sernik jest kremowy i jednocześnie zwarty, a spód lekko miękki i idealny w krojeniu. Smak nerkowców oraz kokosowy posmak wyczuwalny jest w całym cieście.

Przepis i sposób przygotowania na: Wegański sernik z orzechów nerkowca na daktylowym spodzie


Orzechy nerkowca zalać wodą i odstawić na całą noc.
Przygotować spód.
Daktyle wymoczyć w wodzie, dokładnie odcedzić i zblendować z mąką z orzechów nerkowca, a następnie wklepać w dno tortownicy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia,
Przygotować masę.
Nerkowce zblendować z resztą składników na gładką i jednolitą konsystencję.
Masę przełożyć na daktylowo-orzechowy spód.
Całość wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 18:34
dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak