Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny wileńskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5
gryczana mąka 2 łyzki
jaja 2

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny wileńskie

Ziemniaki zetrzeć, wsypac mąkę gryczaną, z bviałek ubić pianę, wymieszać z zmiemniakami i mąką, dodac żółtka. Mleko rozcieńczyć z drożdzami, dodac do ciasta wraz z piwem. Odstawić wszystko na 20 min. aby razem sfermentowało. Smażyć na oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak