Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z twarogiem Zewy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg półtłusty 250 g
mąka pszenna 750 g
drożdże suche 9 g
woda ciepła 2 szk
olej 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z twarogiem Zewy


Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać drewnianą łyżka a potem jeszcze chwilę wyrobić dlońmi.
Ciasto będzie kleiste.
Zakryć miskę folią spożywczą i zostawić ciasto aż podwoi objętość.
Potem wyjąć ciasto z miski, lekko wyrobić, uformowac bochenek i oprószyć mąką.
Zostawić do podrośnięcia.
Nagrzać piekarnik do 200 stopni wstawiając do niego naczynie żaroodporne.
Gdy się nagrzeje szybko włożyć do naczynia bochenek, zakryć pokrywką i piec 30 minut.
Potem zdjąć pokrywkę i piec kolejne 30 minut.
Po upieczeniu chleb wystudzić na kratce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaha1201 21.10.2019 22:05
Pyszny chlebek wyszedł. Super chrupiąca skórka, mięciutki środek.
Doradca Smaku 22.10.2019 08:27
Dziękuję za opinię!
KORAL 09.02.2018 19:04
świetnie wygląda :)
Jagódka17
Jagódka17 09.02.2018 15:04
Piękny bochenek...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak