Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z surimi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
woda do gotowania
por (biała część) 1 sztuka
kukurydza konserwowa 3/4 puszki
paluszki surimi 100 g
posiekany koperek 1 łyżka
sos 1000 wysp 1 łyżka
majonez 4 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z surimi

Ryż gotujemy we wrzątku na sypko. Odcedzamy i studzimy.

Por kroimy w ćwierć plasterki, a surimi w dużą kostkę, dodajemy do ryżu razem z kukurydzą i koperkiem, mieszamy.

Majonez mieszamy z sosem 1000 wysp i również dodajemy do ryżu, całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przed podaniem schładzamy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 08.02.2018 16:35
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak