Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
tuńczyk kawałki w oleju 1 mała puszka
koper świeży 1 gałązka
rzodkiewka 2 duże
chrzan tarty 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
woda do gotowania jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką

Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy i kroimy wzdłuż.

Tuńczyka odsączamy z oleju i przekładamy do miseczki, dodajemy posiekane rzodkiewki, koperek i chrzan, mieszamy do połączenia i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Farsz wykładamy łyżką na przekrojone jajka, dekorujemy wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak