Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 mała puszka
  • koper świeży

    1 gałązka
  • rzodkiewka

    2 duże
  • chrzan tarty

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • woda

    do gotowania jajek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy i kroimy wzdłuż.

Tuńczyka odsączamy z oleju i przekładamy do miseczki, dodajemy posiekane rzodkiewki, koperek i chrzan, mieszamy do połączenia i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Farsz wykładamy łyżką na przekrojone jajka, dekorujemy wedle uznania.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat