Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe kluski z kaszy manny

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 6-7 pełnych łyżek
serek homogenizowany waniliowy 200 g
jajko 1 sztuka
sól szczypta
dżem pomarańczowy z skórkami

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe kluski z kaszy manny

Jajko z solą lekko roztrzepujemy, dodajemy serek waniliowy, kaszę mannę .
Najlepiej początkowo dodać 6 łyżek kaszy , odczekać 2-3 minuty. Gdy ciasto zgęstnieje zdecydować czy dodać jeszcze kaszę czy już starczy.
Ciasto powinno być na tyle gęste żeby nie wylewało się z łyżki.
Wyrobione ciasto nabieramy łyżką, formujemy kluski i wkładamy do osolonego wrzątku. Mnie wychodzi kilkanaście klusek.
Gotujemy na małym ogniu do 5 minut.
Łyżką cedzakową wykładamy na talerze, podajemy z dżemami, konfiturami lub przecierami owocowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 06.02.2018 17:30
muszą być pyszne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak