Sposób przygotowania

Żeberka umyj, oczyść z błon i zbędnego tłuszczu oraz pokrój na mniejsze kawałki.
Do naczynia żaroodpornego dodaj pokrojony czosnek, imbir, świeże chili, ocet z białego wina, miód i sos sojowy.
Całość mieszaj do momentu, aż miód całkowicie się rozpuści. Następnie dodaj suszoną słodką paprykę, ziele angielskie i majeranek.
Natrzyj żeberka przygotowaną marynatą i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 90 minut. Przygotowane żeberka posyp zieloną cebulką.

Porada autora

Kiedy żeberka będą miękkie, a mięso będzie odchodzić od kości, to znak, że są gotowe.

Komentarze

  • 0
    logo-czarne-800-i-150
    Opublikowano

    Jagódka17

    Bardzo apetyczne
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Ulubiona potrawa mojego męża ,zabieram przepis.;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !